Oldalak

2010. március 11., csütörtök

A fogantatásanalízis kínálta lehetőségek a pszicho-onkológiában

F. Galló Béla
Semmelweis Egyetem ÁOK Radiológiai és Onkoterápiás Klinikája

A hipnoterápiával olyan mélytudattalan és tudatalatti réteget mozdítunk be, melynek információtartalma a familiáris metálgenetikában többszörösen lekódolt. Eme lekódolt információk aktivizálásával lehetőség nyílik a páciensnek arra, hogy betegségének alapcsiráit felismerje vagy érzékelje és a mélytudattalan területen korrekciót hajtson végre. A korrekció mértéke sok esetben függ attól, hogy az egyén elbírja-e a gyors személyiség váltást, melynek mértékét a Szondi-teszt segítségével ellenőrizhetjük, megjósolhatjuk. Természetesen Szondi Lipót sorsanalízisre vonatkozó törvényszerűségeit maximálisan alkalmazva a módszerhez.

Szűkszavúan fel szeretném vázolni a fogantatás-analízis lényegét. Egyre többen foglalkoznak az újrajátszási kényszer törvényszerűségeivel. Ezek nem szólnak másról, mint a biologikumot ért traumákra adott helyes válasz gyakorlásáról. A vizsgálat azonban csak a pre-, és perinatális korszak utáni időszakra terjed ki, illetve bizonyos esetekben a traumatérkép felállítására: holott a traumák már a fogantatás, a nemzés, sőt mi több, a nemzés előtti időszakra tehetőek, (ezt Szondi Lipót sorsanalízisében már sejthetővé tette). Az első komolyabb traumákat a párválasztási törvényszerűségeket követő szülők a nemzés időszakában, mint egy beteljesítő programot, indítják útjára. A spermiumok útja a tüszőig egy olyan pszichés és fiziológiás térben zajló folyamat, mely az anyára és az apára jellemző, ott, akkor. (Az előbb említett gén-kielégülési törvény szerint). Bár a szülők mentális, tudati és fizikai állapota biztosítja a fogantatás mikrokörnyezetét, azért nem feledkeznék meg a kollektív tudat és tudatalatti háttérsugárzásáról, melynek hívójele nem elhanyagolandó. Tehát a nemzési folyamat a páciensben módosult tudatállapotban, illetve hipnózis segítségével, felidézhető a sejtmemóriára (tudattalan memória) támaszkodva. A páciens intellektuális képessége, valamint képzettsége meghatározza, hogy számára mennyire értelmezhetőek ezek az információk, de ez valójában lényegtelen is, mivel fiziológiás változás történik és a szimbólumok csak a megértést szolgálják. A felidézett információkat elemezve három fő csoportba rendezhetjük az utódhagyáshoz és a szexushoz való viszonyt.
1. az anya által történő elutasítás, amely mögött nemi sértettség húzódhat meg, illetve letiltó program, ami megakadályozza a nőt, hogy oldott laza állapotban történhessen a szaporodás.
2. apai elutasítás, vagyis a nemző férfi félelmei úgy a nemiségtől, mint a felelősségtől (elégtelen számú adat híján nem elemezhető). 3. amikor mind két szülő részéről történik a nemzés elutasítása, az előbbiek alapján.
Természetesen vannak mellékágai a csoportoknak, ezek részletezésére most nem térnék ki.
Tehát az előbb említett három csoport sérülései a tüszőig vezető út során különböző szakaszokon jelennek meg, és mint egy közlekedési térképet rögzíti az egyén tudattalanja, stigmaszerűen beégetődik.
Természetesen ezen a térképen csak a familiáris információs készletből válogatva lehet minimális módosításokat végrehajtani, és azokat is csak abban az esetben, ha az egyén én-erővel rendelkezik. Mert én-erő nélkül a személyiség-változás, pontosabban a pszicho- dinamika változása elviselhetetlenné válhat, nem csak az egyén, hanem családja és környezete számára is.
A hipnózis instrukcióiba a már értelmezett folyamat hibalehetőségeit kiértékelve a korrekciót beépítjük, ösztönözve magát a pácienst arra, hogy a gyógyulásra vonatkozó önletiltó programokat kikerülve az őstudattalan és a familiáris tudattalan kínálta evolúciós parancsnak engedelmeskedjen. Ez az őstudattalan értékrend, vagy értéktartomány az út vége felé fedezhető fel, ahol a tüsző hívójele és a küldő jel mintegy kioltják egymást. Erről a szakaszról a páciensek nagy része (mintegy kétharmada), úgy számol be, hogy galaktikus, kozmikus testérzésben, és érzelemben volt része. Miért is lényeges kihangsúlyozni az egységtudat állapotára utalást? És egyáltalán mi is az egységtudat? Egy olyan fiziológiás és a hozzátartozó tudat-állapot, mely koherenciát mutat azzal a néhány természeti törvénnyel mely alapja minden megnyilvánult formának. Vagyis ezen a területen nincs konfliktus a két nem között. Ezen a szakaszon, alapozódik meg a magzati galaktikus tudat. Parányi terület ez, de van, s úgy tűnik, hogy a benne rejlő mentális energia elég nagy ahhoz, hogy támogassa a daganat elleni küzdelmet.
Meggyőződésem hogy a nemzés a beágyazódás pillanatáig tart. Ezt azért fontos tudni, mert a beágyazódásig kialakult emóciók minősége meghatározza a leukémia és változatainak kialakulását, és ez bizonyíték arra is, hogy az újrajátszási kényszer is ekkor rakja le alapjait. Tehát amiről eddig beszéltem, nem egyéb, mint az enzimek suttogásában létrejött zavar, melyet a nemzéshez való viszony alakít ki.

Most egy esetet szeretnék tömörítve felvázolni.
K. Ferenc 34 éves, 2 éves korától csecsemőotthonos, 17 éves korától szipózik, azaz 17 éve. Tüdőkárosodott.
A fogantatás előtt a teszteredményei SCH tengelye
A hipnózis után, melyből kiderült, hogy fáradt apa volt a nemző és el is utasította az utódhagyást, (ebből ered az autisztikus alap), a korrigálás után az SCH tengelye mínusz mínuszra vált. A gyógyulási készsége
felerősödött, felgyorsult.
Természetesen ez még távol áll a gyógyulástól, de maga az a tény hogy
rászánja magát 17 év hígító fogyasztása után ,vagyis elengedi az anyában
átélt galaktikus tudatélményt és az élet felé fordul, eredménynek tekinthető.

2 megjegyzés:

  1. A mi történetünk is figyelmeztetés ebben a témában. Szívesen megosztanám szakemberrel, mert a nehéz családsors hordozása, újraélése nem eleve elrendelt következményeket hordoz. Van választási, alakítási lehetőségünk. Mi ezt felismerve, a lehető legjobbat "hoztuk ki", kaptuk megoldásként.

    VálaszTörlés
  2. hehe, ez a figura nevelő volt a Robiban... mit ki nem talált magának.... pedig értelmes faszi volt...

    VálaszTörlés